logo-wenneke.png text since Terug

Klik om te vergrotenHauptwerk in de praktijk

Een zeer belangrijk boekwerk dat iedere Hauptwerk gebruiker zou moeten hebben:

Sinds december 2017 is er een Nederlandstalig boek over Hauptwerk op de markt geschreven door Evert-Jan van der Leij. Dit boek is geen vertaling van de Engelstalige Hauptwerk handleiding maar het beschrijft het gebruik van Hauptwerk vanuit een praktisch oogpunt.

In dit boek worden de eigenschappen van Hauptwerk behandeld en de componenten, die nodig zijn voor een thuisopstelling. Het is geen computerboek, dus geen installatie van Windows, drivers, enz. maar wel een hoofdstuk over de optimalisatie van een Windows PC t.b.v. probleemloos werken met Hauptwerk. Vervolgens komen het installeren en configureren van het programma Hauptwerk en de sample sets / orgels aan bod. Er wordt ruime aandacht geschonken aan het inrichten en afregelen van Hauptwerk. Daarna worden zaken beschreven over het werken met Hauptwerk met o.a. hoe worden de 6 beschikbare registratie hulpmiddelen gebruikt, de verschillende soorten koppels, hoe kan de stemming en toonhoogte worden aangepast, hoe kan er een backup van de sample sets en orgels gemaakt worden. Ook geeft het aandacht aan veel voorkomende problemen en de oplossing daarvan. Eén hoofdstuk is gewijd aan de oplossing van het probleem als de sample set meer klavieren heeft dan het eigen orgel heeft: hoe kun je zo'n orgel flexibel bespelen.
In het boek staan procedures voor het maken van audio opnames en de bewerking hiervan ten behoeve van een MP3 en/of een audio CD. Ook het corrigeren van de thuisakoestiek en de luidspreker opstelling worden behandeld.

Kortom: met dit boek is er een uitstekende Nederlandstalige gids voor het gebruik van Hauptwerk op de markt gekomen.
Een aanrader voor starters maar het boek bevat ook veel nuttige informatie voor gevorderden!

Om dit boek optimaal te kunnen gebruiken wordt het niet als een PDF bestand verspreid maar op papier. Bladeren in de papieren versie is gemakkelijker, je kunt er notities in zetten, memo stickers plakken en het naast je op de orgelbank neerleggen als Hauptwerk bijv. geconfigureerd wordt.
Het boek heeft 214 blz. en is in A4 formaat, full color, op stevig MC papier gedrukt, niet met gelijmde rug maar in een praktische ringband dus het blijft open liggen. Achterin staat een uitgebreide index waarin ook nagenoeg alle Engelstalige schermteksten genoteerd zijn: 5 1/4 blz met 2 kolommen.

Bestellen:

Het boek kan besteld worden door een email met je NAW gegevens te sturen aan hauptwerkboek (apestaartje) telfort (punt) nl (woorden vervangen door leestekens en het adres zonder spaties).
Het boek kost € 28,50 en de verpakkings- en verzendkosten bedragen € 5,30 voor een adres in Nederland (tarief PostNL 2018).
Voor België zijn de verpakkings- en verzendkosten € 10,80.

Klik om te vergroten

SDRS ICT

Bij SDRS ICT kunt terecht voor een totaalconcept voor Hauptwerk. Dit varieert van Hauptwerk software en de diverse samplesets, PC's geschikt voor Hauptwerk, geluidskaarten, speakersystemen, touch-monitoren of een totaaloplossing met een Hoffrichter speeltafel waarin alles is geïntegreerd. Ook onderdelen als klavierblokken en pedalen zijn los leverbaar zodat u zelf uw speeltafel voor Hauptwerk kunt samenstellen.

Voor Hauptwerk hebben wij speciaal samengestelde PC's in ons assortiment, afhankelijk van het werkgeheugen kunt u kiezen voor een computer met 2 Intel Xeon processoren die uitgebreid kan worden tot 512GB DDR4 reg/ECC werkgeheugen en SSD 's of M.2 's.

Nieuwsgierig geworden hoe het werkt, maar vooral hoe het klinkt?
U kunt geheel vrijblijvend op onze 4-manuaals Hoffrichter speeltafel Hauptwerk met ruim 50 samplesets proberen, waaronder alle samplesets van Sygsoft.
Dit kan op afspraak zodat u in alle rust de diverse mogelijkheden en samplesets kunt proberen.

Klik om te vergroten
Hoffrichter speeltafel

Voor meer informatie: SDRS ICT

Klik om te vergroten

Orgelmakerij Noorlander

Orgelliefhebbers verbazen zich bij Orgelmakerij Noorlander over wat zij horen en zien. Deel hun ervaring! Neem plaats achter één van de unieke Hauptwerk-orgels van Orgelmakerij Noorlander en laat u meeslepen door eeuwenoude klanken. Levensecht. Alsof u zelf achter de klavieren van een beroemd pijporgel zit.
U ervaart het rijke palet aan klankkleuren, u voelt de diepe bas, wonderschone klanken die langs de hoge gewelven ruisen en in de verte wegsterven... En terwijl fascinerende muziek onder uw handen tot leven komt, beleeft u de mooiste momenten. Gewoon, in uw eigen huiskamer, dankzij unieke technologie. Lees meer op hun website.

Voor meer informatie: Orgelmakerij Noorlander

Bovenschen Virtual Organs

Bovenschen Virtual Organs is dé specialist met het meest complete assortiment van de Benelux op het gebied van virtuele orgels en Hauptwerk producten, voor zowel de beginnende als de gevorderde orgelliefhebber.

Uiteraard zijn wij officieel Hauptwerk dealer, maar ook dealer van diverse sampelmakers zoals: Sonus Paradisi, Organ Art Media, Inspired Accoustics, Milan Digital Audio, Sygsoft, Lavender Audio enz.

Uw orgeldroom kan bij ons werkelijkheid worden. Wij adviseren en begeleiden bij zelfbouw, leveren onderdelen, Hauptwerk en software, maar ook complete systemen.

Voor meer informatie: Bovenschen Virtual Organs

Orgelmakerij Goudzwaard

Laat een Hauptwerk orgel bouwen in de stijl van uw interieur.
Als orgelliefhebber laat u zich graag inspireren door de levensechte klanken van een Hauptwerk orgel.
Wat is er mooier dan dat u zich thuis in de Bovenkerk, de Dom of de Laurenskerk waant? Tegelijk wilt u uw interieur sfeervol inrichten.
Als uw inrichting stoer, modern, landelijk of klassiek is, zou uw orgel dat ook moeten zijn.
Welkom bij Orgelmakerij Goudzwaard. Wij brengen muziek in uw interieur.

Maak een afspraak en kom spelen!
Wat Orgelmakerij Goudzwaard betreft, hebben muzikale beleving en interieurinrichting alles met elkaar te maken.
Daarom ontwerpen en bouwen wij orgels volledig op maat. Tot in detail afgestemd op uw meubels.
Waarom zou u een standaard eiken orgel in uw kamer zetten als u houdt van handgeschilderde meubels?
Maak een afspraak en kom langs om te spelen op onze orgels en uw wensen te bespreken.

Voor meer informatie: Orgelmakerij Goudzwaard
  Hauptwerk.nl is een initiatief van Sygsoft Holland. Inschrijving KvK 93602855. Laatst bijgewerkt 01-06-2024