logo-wenneke.png text since Terug

Het logo van deze site is een tekening van het front van het Lohman orgel te Heusden (Noord Brabant) gemaakt in 2023 door de kunstenares Wenneke Boogaard te Hardinxveld Giessendam.
De website van de heer Martin Dyde (Milan Digital Audio) die dit alles mogelijk heeft gemaakt is: Hauptwerk.com Zonder het door hem geschreven programma Hauptwerk zouden we natuurlijk niets kunnen beginnen! Op dit moment (2023) is 7.0 de nieuwste versie.
Het meest opvallende van deze nieuwere versie is de zeer snelle laadtijd van een sampleset. Ook is het eenvoudig de stemming en het temperament aan te passen.
Het heeft geen zin hier alle gegevens van de op dit moment te verkrijgen instrumenten te herhalen. Kijk hiervoor op Hauptwerk instrumenten
Wilt u toch liever een echt clavecimbel? Dat kan, kijk bijvoorbeeld op: Clavicembali William Horn, Windischletten

Klik om te vergroten

Sonarte

Dé specialist op het gebied van Hauptwerkorgels en accesoires

Wat kan Sonarte Orgels voor u betekenen:

Het ontwerpen en creëren van nieuwe orgels die van Hauptwerk zijn voorzien.
Het ombouwen en aanpassen van bestaande orgels voor Hauptwerk.
Het aanpassen van bestaande orgelmeubels zodat deze voor Hauptwerksystemen geschikt worden.
Het aanbieden van een ruim assortiment van orgelonderdelen en Hauptwerksoftware.

Bent u geïnteresseerd naar onze orgels? Neem gerust eens een kijkje op onze website : Sonarte orgels

Klik om te vergroten

HS Muziek

Bij HS Muziekinstrumenten en Computers kunt terecht voor een totaalconcept voor Hauptwerk.
Dit varieert van Hauptwerk softwaren en de diverse samplesets, PC’s geschikt voor Hauptwerk, geluidskaarten, speakersystemen, touch-monitoren of een totaaloplossing met een Hoffrichter speeltafel waarin alles is geïntegreerd.

Onze kleinste Hauptwerk PC heeft 8GB intern geheugen. Ons topmodel heeft 2 XEON processoren met 24GB intern geheugen (kan uitgebreid worden naar 48GB), hiermee kunnen de meeste samplesets uncompressed in 24-bits kwaliteit probleemloos worden bespeeld met een zeer realistische weergave. Op verzoek zijn er uiteraard ook andere computer configuraties mogelijk.

Ook onderdelen als klavierblokken en pedalen zijn los leverbaar zodat u zelf uw speeltafel voor Hauptwerk kunt samenstellen.

Nieuwsgierig geworden hoe het werkt, maar vooral hoe het klinkt? U kunt geheel vrijblijvend op onze 4-manuaals Hoffrichter speeltafel Hauptwerk met ruim 20 samplesets proberen. Dit kan tijdens onze openingstijden maar ook afspraak na de openingstijden. U kunt dan in alle rust de diverse mogelijkheden en samplesets uitproberen.

Voor meer informatie: HS Muziekinstrumenten en computers

Orgelmakerij Noorlander

Orgelliefhebbers verbazen zich bij Orgelmakerij Noorlander over wat zij horen en zien. Deel hun ervaring! Neem plaats achter één van de unieke Hauptwerk-orgels van Orgelmakerij Noorlander en laat u meeslepen door eeuwenoude klanken. Levensecht. Alsof u zelf achter de klavieren van een beroemd pijporgel zit.
U ervaart het rijke palet aan klankkleuren, u voelt de diepe bas, wonderschone klanken die langs de hoge gewelven ruisen en in de verte wegsterven... En terwijl fascinerende muziek onder uw handen tot leven komt, beleeft u de mooiste momenten. Gewoon, in uw eigen huiskamer, dankzij unieke technologie. Lees meer op hun website.

Voor meer informatie: Orgelmakerij Noorlander

Bovenschen Virtual Organs
Bovenschen Virtual Organs is dé specialist met het meest complete assortiment van de Benelux op het gebied van virtuele orgels en Hauptwerk producten, voor zowel de beginnende als de gevorderde orgelliefhebber.

Uiteraard zijn wij officieel Hauptwerk dealer, maar ook dealer van diverse sampelmakers zoals: Sonus Paradisi, Organ Art Media, Inspired Accoustics, Milan Digital Audio, Sygsoft, Lavender Audio enz.

Uw orgeldroom kan bij ons werkelijkheid worden. Wij adviseren en begeleiden bij zelfbouw, leveren onderdelen, Hauptwerk en software, maar ook complete systemen.

Voor meer informatie: Bovenschen Virtual Organs

Hauptwerk-computer.com

Een nieuwe leverancier voor uw Hauptwerk computer Pim Godschalk:

Het adres voor uw nieuwe computer / pc op maat voor uw Hauptwerk systeem (of andere gebruiksdoeleinden). Voor het programma Hauptwerk is doorgaans een krachtige computer nodig met ook nog eens veel werkgeheugen. Dit type computer is niet in de winkel te koop, of alleen met allerlei dure extra’s zoals grafische kaarten om te gamen. Het idee achter Hauptwerk-computer.com is dat ik voor u een PC samenstel met de noodzakelijke onderdelen, maar zonder de overbodige extra’s. Hierdoor krijgt u een krachtige computer tegen een scherpe prijs. Ik ben gespecialiseerd in computer hardware en lees dagelijks diverse nieuwssites. Hierdoor kan ik u de nieuwste ontwikkelingen bieden (zoals PCI-E SSD’s voor supersnel laden van samplesets). Op de pagina "Systemen" staan enkele voorbeelden van Hauptwerk computers, zodat u een indruk krijgt van de mogelijkheden en de kosten. Kijkt u gerust eens rond. Heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier. Voor meer informatie: Hauptwerk-computer.com

Orgelmakerij Goudzwaard

Laat een Hauptwerk orgel bouwen in de stijl van uw interieur.
Als orgelliefhebber laat u zich graag inspireren door de levensechte klanken van een Hauptwerk orgel.
Wat is er mooier dan dat u zich thuis in de Bovenkerk, de Dom of de Laurenskerk waant? Tegelijk wilt u uw interieur sfeervol inrichten.
Als uw inrichting stoer, modern, landelijk of klassiek is, zou uw orgel dat ook moeten zijn.
Welkom bij Orgelmakerij Goudzwaard. Wij brengen muziek in uw interieur.

Maak een afspraak en kom spelen!
Wat Orgelmakerij Goudzwaard betreft, hebben muzikale beleving en interieurinrichting alles met elkaar te maken.
Daarom ontwerpen en bouwen wij orgels volledig op maat. Tot in detail afgestemd op uw meubels.
Waarom zou u een standaard eiken orgel in uw kamer zetten als u houdt van handgeschilderde meubels?
Maak een afspraak en kom langs om te spelen op onze orgels en uw wensen te bespreken.

Voor meer informatie: Orgelmakerij Goudzwaard


naar Hauptwerk.com

Hauptwerk versie 5

Per 9 december 2019 is Hauptwerk versie 5 uitgebracht.

Wij hopen in de komende tijd hier nuttige tips te kunnen plaatsen.
Om te beginnen een Nederlandse vertaling van de Hauptwerk 5.0 meerkanaals handleiding Deze vertaling is gemaakt door Johan van der Waal van Dijk.
  Hauptwerk.nl is een initiatief van Sygsoft Holland. Inschrijving KvK 93602855. Laatst bijgewerkt 01-06-2024